open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac u sudijskoj nadoknadi preokrenuo Posušje: Odlučio Zakarić sa bijele tačke
Fudbaleri Borca savladali su Posušje sa 2:1 u prvom meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
14.10.2022. u 16:25
get url
text

U otvorenoj utakmicu u kojoj su Banjalučani imali naklonost i sudijske trojke predvođene Milošom Gigovićem, domaći su slavili nakon preokreta, a pobjedonosni gol postigao je Zakarić u 95. minuti sa bijele tačke. 

Posušje je bolje otvorilo utakmicu, ali su dvije najbolje prilike u prvom dijelu imali domaći.

U 35. minuti Jurilj je uposlio Tatara, ovaj pokušao proigrati Piščevića, ali veznjak kasni na ubacivanje saigrača i glavom šutira pored gola. Minut kasnije kombinovali su Subić i Mrkaić, a ovaj prvi je iz neposredne blizine šutirao preko gola.

Posušje je zaprijetilo odmah na otvaranju drugog poluvremena, kada je Toni Jović iz slobodnjaka sa vrha šesnaesterca pogodio prečku. U nastavku akcije lopta se odbila do Vukoje koji je pokušao atraktivno, ali je šutirao preko gola.

Borac je u 64. minuti imao stopostotnu priliku. Nakon ubacivanja Ninkovića iz slobodnog udarca Mrkaić je šutirao sa peterca, ali je Kukić odbranio njegov udarac.

Banjalučani su u 81. minuti imali još jednu veliku priliku, ali je rezervista Jović glavom šutirao preko gola. 

Gosati su poveli u 90. minuti kada je Boban istrčao kontru i matirao Ćetkovića. Ipak, domaći su preokrenuli u sudijskoj nadoknadi. Prvo je Piščević izjednačio u 92, da bi Zakarić sa bijele tačke u 95. minuti pogodio za 2:1. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.