open-navfaktor-logo
search
Derbi začelja
Borba za opstanak: Leotar nakon preokreta savladao Tuzla City
Fudbaleri Leotara savladali su Tuzla City sa 3:2 u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, te su tako ostali u borbi za opstanak u elitnom razredu bh. fudbala. 
13.05.2023. u 18:50
get url
text

Tuzlaci su dva puta vodili, ali su na kraju ostali bez bodova i slijedi im grčevita borba za opstanak. Baš kao i Leotaru, koji je uprkos pobjedi još u opasnoj zoni.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu i poveli su u 10. minuti. Subašić je izveo slobodnjak, Nikin je bio najviši u skoku i loptu poslao u mrežu.

Ipak, radost Tuzlaka nije dugo trajala, jer je Čavić u 16. minuti vratio stvari na početak.

I nakon gola domaći su nastavili sa napadima, redale su se prilike pred goloma Malcoma, ali je Tuzla City ponovo stigla do prednosti.

Igrao se 37. minut, novi prekid pred golom gostiju i nova lopta u mreži iza leđa Puletića. Ubacio je Gavrić, a Irfan Hadžić glavom je pogodio za 1:2. Sjajno prvo poluvrijeme okončano je golom u 45. minuti, kada je Milić pogodio za 2:2.

Krenuli su domaći po treći gol i preokret, dok su se gosti opredjelili za kontre. Od 66. minute Tuzlaci su ostali sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio Hasanbegović. 

Deset minuta kasnije brojčanu prednost na terenu domaći su krunisali golom za preokret i vodstvo. Nakon prekida najbolje se snašao rezervista Dejan Uzelac koji pogađa za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 3:2. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.