open-navfaktor-logo
search
Priznanje
Bosanski zet fudbaler godine u Švedskoj
Krilni fudbaler Tottenhama Dejan Kuluševski dobio je Aftonbladetovu nagradu za najboljeg švedskog fudbalera u 2022. godini.
28.12.2022. u 17:32
get url
text

- Jako sam ponosan i sretan što sam dobio ovu nagradu. Mnogo je ljudi koji su mi pomogli na tom putu i uložio sam puno truda. Cijela godina je bila fantastična. Došao sam u Tottenhama vratiti svoj život, glad i ljubav. Osjećam da sam iz dana u dan sve bolji i jako se zabljavljam na terenu - rekao je Kuluševski za Aftonbladet.

On je u Tottenham stigao u Juventusa, gdje mu, priznao je, nije išlo kako je planirao i da je počeo sumnjati u sebe.

- Pomislio sam da možda nisam dobar kao što sam mislio da jesam. To je nešto najgore što se fudbaleru može dogoditi. Tako počinješ sumnjati u svaku odluku koju doneseš na terenu. Bilo je to teško vrijeme, ali me ono učinilo jačim - dodao je on.

Roditelji Dejana Kuluševskog su iz Sjeverne Makedonije, a on je nastupao i za kadetsku selekciju te zemlje. Kasnije je igrao za omladinske selekcije Švedske, a od 2019. je član A reprezentacije Švedske.

Interesantno, Kuluševski je u dugogodišnjoj vezi s Eldinom Ahmić. Radi se o bivšoj fubdalskoj reprezentativki BiH rođenoj 1994. godine u Stockholmu. Ona je šest godina starija od svog partnera. Posljednji klub za koji je nastupala bio je Brrommapojkarna. Prije toga branila je boje AIK-a.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dejan Kulusevski (@dejan.k10)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.