open-navfaktor-logo
search
Bh. futsaler
Bošković: Sretan sam zbog gola, možemo napraviti dobar rezultat
Prvi i historijski pogodak za futsal reprezentaciju Bosne i Hercegovine jučer protiv Španije postigao je Josip Bošković.
23.01.2022. u 14:25
get url
text

Nakon preciznog dodavanja Marija Aladžića sa svoje polovice terena, Boškovićev prvi šut glavom je odbranio golman Didac Plana, ali je naš pivot bio uporan pa je nakon drugog izblokiranog udarca, iz trećeg pokušaja loptu smjestio u mrežu.

Bošković je rekao svoje prve utiske o utakmici:

- Osjećaj je izvanredan. Zabiti prvi gol na prvenstvu nije mala stvar i to protivniku kao što je Španija. Mnogo sam sretan, ali ostaje žal što smo doživjeli poraz. Šta reći o protivnicima kao što je Španija, koji su sedam puta osvajali Euro, a dva puta SP. Nama je ovo prvi put, dali smo svoj maksimum, ali mislim da je rezultat realan - rekao je Bošković.

Istakao je da se nada prolasku u četvrtfinale.

- Svoju ćemo šansu tražiti u naredne dvije utakmice. Azerbejdžan i Gruzija imaju dosta dobrih pojedinaca, prvenstveno Brazilaca, ali mi vidimo tu svoju šansu i nadamo se prolasku u četvrtfinale. Ako budemo maksimalno dobri i igrali kao što smo se dogovorili, možemo napraviti dobar rezultat - zaključio je igrač naše reprezentacije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.