open-navfaktor-logo
search
Selektor bh. košarkaša
Bosnić pred Litvaniju: Za mene smo favoriti, iako nas drugi tako ne vide
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak u tuzlanskom Mejdanu, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dočekuje Litvaniju. Ulaznice su planule za samo nekoliko sati, a euforija je, kako se bliži dan utakmice, sve veća.
22.02.2022. u 13:35
get url
text
Press konerencija košarkaške reprezentacije BiH

- Mi idemo na pobjedu i za mene smo favoriti, iako nas možda svi tako ne vide. Čeka nas košarkaški rat, fizička borba na terenu od prvog do posljednjeg minuta - rekao je, između ostalog, selektor reprezentacije BiH Vedran Bosnić.

Za Litvaniju kaže da su šuterski veoma jaka ekipa, ali da ima plan kako im se suprotstaviti.

- Imaju veoma jak vanjski šut, praktično samo jedan i po igrač ne šutira. Morat ćemo pokušati kontrolirati roll i pop igru i usporiti njihovu tranziciju te biti dobri u skoku. Najvažnija je kako ćemo mi odigrati, moramo u svakom trenutku, bez obzira na kretanje rezultata, znati štra trebamo raditi - kaže Bosnić.

Bosnić je rekao i da je prednost Litvanaca što imaju pet-šest igrača iz istog kluba (Lietuvos Rytas, op. a.), što sigurno olakšava pripremu jer vremena nema puno.

Kapiten naše reprezentacije Miralem Halilović proveo je tri mjeseca u Litvaniji i kaže da je u toj zemlji, uz religiju, jedino važna košarka.

- Uvijek su posebne emocije kada se igra u Mejdanu. Ja sam sa Slatine, 200 metara odavde i uvijek je emotivno igrati u Tuzli. Atmosera je odlična, imamo još dva dana rada i bit ćemo spremni - rekao je Halilović.

Vedran Princ, direktor reprezentacije, rekao je da je moguće da u prodaju bude pušteno još ulaznica, što će ovisiti o odluci nadležnih kriznih štabova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.