open-navfaktor-logo
search
Zadovoljni izborima
Bošnjačka stranka u Crnoj Gori: Odličan rezultat, nastavljamo sa zacrtanom politikom
Bošnjačka stranka (BS) je najavila da će nastaviti voditi politiku srazmjerne zastupljenosti Bošnjaka u državnim institucijama Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).
31.08.2020. u 16:10
get url
text

Iz stranke Rafeta Husovića su kazali da će nastaviti voditi politiku koja je u skladu s pravcem koji su od osnivanja zacrtali, a to su srazmjerna zastupljenost bošnjačkog naroda u državnim institucijama, politika ravnomjernog regionalnog razvoja, a sve u cilju poboljšanja životnog standarda svih građana Crne Gore.

- Očekujemo da će se nastaviti evropski i evroatlantski put Crne Gore kao građanske i multietničke zajednice, NATO članice i da će ta politika nastaviti da bude dominatna državna politika i u narednom periodu - kazali su iz stranke.

Iz BS su podsjetili da je stranku parlamentarnim izborima u Crnoj Gori podržalo 16.286 građana zahvaljujući čemu su osvojena tri mandata u crnogorskom parlamentu. Istakli su i da je najviše glasova osvojeno u Rožajama i Bijelom Polju, čime je stranka ostvarila najbolji izborni rezultat od osnivanja partije.

- Prema zvaničnim rezultatima Državne izborne komisije, BS je najviše glasova osvojila u Rožajama, 6.395, dok je sjajan rezultat ostvaren u Bijelom Polju, gdje je BS podržalo 2.856 glasača - navode u toj stranci.

Pojašnjava se i da je dobar izborni rezultat zabilježen i u Podgorici, gdje je BS osvojila 1.405 glasova, Baru 1.183, Plavu 1.024, Tuzima 920, Pljevljima 752, Petnjici 489, Beranama 489, Ulcinju 325 i Gusinju 217 glasova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.