open-navfaktor-logo
search
Direktor Uprave policije
Brđanin o tragediji na Cetinju: Ubijena djeca od osam i 11 godina, majka podlegla u bolnici
Dvoje djece, jedno od osam, drugo od 11 godina, ubijeni su današnjoj pucnjavi koja se dogodila na Cetinju, kazao je direktor Uprave policije Zoran Brđanin.
12.08.2022. u 21:53
get url
text

On je, povodom višestrukog ubistava na Cetinju, rekao da danas tragičan dan, se samo za prijestonicu, nego za cijelu Crnu Goru.

VEZANI TEKST - Otkriveno zbog čega je došlo do pokolja na Cetinju?

- Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 sati tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno u dobi od osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest - rekao je Brđanin u izjavi za medije.

On je dodao da je "u razmjeni" vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

- Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života. Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima - naveo je Brđanin.

FOTO: Pobjeda.me

On je izrazio nadu da nikad više nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori.

- Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje. Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece. Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Također, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti - zaključio je Brđanin.

Dežurna tužiteljica Andrijana Nastić kazala je večeras da je prema prvim sumnjama napadača ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije.

FOTO: Vijesti.me

Ona je za TV Vijesti kazala da su na licu mjesta zatekli devet stradalih osoba.

U međuvremenu su dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dvije osobe podlegle povredama. Nastić je saopćila da se na liječenju nalazi šest povrijeđenih - dvoje na Cetinju i četvero u Kliničkom centru (KCCG).

Podsjećamo, u pucnjavi je ubijeno 11 osoba, a povrijeđeno je šest, među kojima je jedan policajac podvrgnut operativnom zahvatu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.