open-navfaktor-logo
search
Direktorica FK Sarajevo
Buljubašić sretna zbog povratka amidže Tana, pohvalila sve koji su bili zajedno "u rovovima"
Fudbalski klub Sarajevo danas je objavio da su novi investitori Bordo tima Vicent Tan i Ismir Mirvić.
31.08.2021. u 20:53
get url
text

Ova vijest svakako je obradovala navijače koševskog premijerligaša za kojeg je proteklih nekoliko mjeseci bio prilično turbulentan periodu.

Među onima koji su bili prvi na udaru kod pristalica Sarajeva zbog slabijih rezultata i izgubljene titule u finišu sezone bila je direktorica Sabrina Buljubašić.

Ona je putem svog LinkedIn profila odlučila napisati šta se sve dešavalo proteklih mjeseci u taboru Bordo kluba.

- Proteklih nekoliko mjeseci bili su, u najmanju ruku, izuzetno teški. Pandemija je zahvatila čitav svijet i FK Sarajevo se nije razlikovalo, jer su klub i svi u njemu patili, kako na terenu tako i van njega. Gubici pretrpljeni zbog pandemije imali su utjecaja na Long Group, pa su se nažalost zbog toga našli u kompromitirajućoj situaciji u pogledu vođenja FK Sarajevo. U junu ove godine potvrđeno je da će se Long Group morati povući, što je značilo da je klub morao odmah i hitno pronaći nove investitore, što je u ovim vremenima bilo još teže - napisala je Buljubašić, te dodala:

- U ovom periodu osoblje je neumorno radilo, često ne znajući sa sigurnošću gdje će klub završiti. Ne mogu im dovoljno zahvaliti na njihovoj predanosti cilju i na tome što su često ostavljali po strani svoje privatne brige u korist kluba. Mnogi članovi tehničkog osoblja i igrači također su se borili. Ako se iz ovoga može izvući jedna pozitivna stvar, to je da smo svi zajedno bili u rovovima; svi zaposleni, i svi smo se okupili kako bismo krenuli u istom smjeru, što je bio pravi smjer. Također, naši partneri su nam dali vremena, a sponzori ostali uz klub u teškim trenucima.

Buljubašić nije krila svoje oduševljenje zbog povratka Tana, koje je najavljeno još početkom ove sezone, prilikom promocije novog tehničkog sponzora.

- Sada sam oduševljena što smo uspjeli osigurati novu investiciju. Imat ćemo dva investitora – gospodina Ismira Mirvića, a također će se vratiti u klub amidža Tan Sri Vincent. Danonoćno smo radili na temeljitoj analizi i sve smo završili za manje od tri mjeseca. Svi dokumenti su potpisani, a danas počinje nova era za klub - navela je Buljubašić na kraju svoje objave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.