Čampara je jučer poručio kako Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuju svaki vid policijske brutalnosti.

- Zgroženi smo snimkom koji su jučer objavili bosanskohercegovački mediji, a na kojem se vidi eklatantan primjer policijske brutalnosti i teške zloupotrebe uniforme Federalne uprave policije od načelnika Sektora uniformisane policije FUP-a Zorana Čegara - naveo je Čampara.

Pozvao je zamjenika direktora FUP-a Ensada Kormana da "stane u zaštitu integriteta policije u Federaciji BiH" i naredi suspenziju Čegara.

Na drugoj strani, Zoran Čegar je odbacio navode u vezi sa suspenzijom i kazao je kako mu je nepojmljivo da Čampara s njim "ispire usta".

- Ko je Čampara da nekog uzima u usta. Meni je nepojmljivo da on sa mnom ispire usta. Mislite da ću se nekome pravdati zbog nekog dilera i narkomana - jasan je bio poznati sarajevski policajac, prenosi N1.

Još jednom je ponovio da ne očekuje suspenziju.

- Ko najavljuje suspenziju, Aljoša Čampara? On je grobar federalne policije. Izvadite mu krv i dlaku, uzmite mu mokraću! Pogledajte šta je čovjek uradio za dva mandata u FUP-u i još uzima plaću na pet mjesta. Kaže: "Mi ćemo imati rezervni sastav policije". Što onda meni obara konkurs za 70 momaka koji mi trebaju ko hljeb? Zašto? Zato što nisam primio njegove kriminalce. Dok sam ja ovdje, neće proći - poručio je Zoran Čegar.

Ko će podnijeti sankcije protiv mene? Zašto? Što mi je narkoman psovao majku. Nisam ja portir sa kapije - kazao je na kraju razovora za Nova BH.