open-navfaktor-logo
search
A1 Liga FBiH
Čelik trijumfom protiv Gena želi nastaviti trku za vodećom Bosnom
Mujaković se nada da će sutra imati i podršku navijača te da će nastaviti pobjedonosni niz i trku za vodećom Bosnom
29.11.2019. u 12:51
get url
text

Košarkaši Čelika sutra u okviru 7. kola A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine dočekuju sarajevski Gen (20.00 sati), protiv kojeg će tražiti drugu domaću ovosezonsku pobjedu.

Zeničani su, naime, u dosadašnja tri meča na svom terenu u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" upisali samo jednu pobjedu, iako su jedini tim koji je ove sezone, i to kao gost, porazio lidera, sarajevsku Bosnu Royal.

Zeničani su u nisu od tri uzastopne pobjede, ali trener Arnel Mujaković ističe da su se previše istrošili u prošlom kolu na gostovanju kod Travnika.

- Još imamo neke padove u igri, kada napravimo nešto veću razliku, tako da radimo da otklonimo te stvari pred naredne utakmice. Gen je mlada ekipa, u kojoj su glavne poluge Radan i Begić, ali ako uspijemo njih zatvoriti onda ćemo biti blizu pobjede - kazao je na današnjoj pres-konferenciji Mujaković, koji se nada da će nastaviti igrati s velikom željom i energijom, što ih je krasilo u posljednjim utakmicama.

Mujaković se nada da će sutra imati i podršku navijača te da će nastaviti pobjedonosni niz i trku za vodećom Bosnom, kojoj bi mogli biti i najozbiljniji rival za prvo mjesto.

- Sve je u našim glavama, imamo dobar raspored i vjerujem da ćemo u narednim utakmicama nastaviti s dobrim igrama i pobjedama, koji će nas zadržati u samom vrhu tabele - smatra Mujaković.

Mladi zenički košarkaši Aner Đulan i Anes Podojak ističu da su proteklih dana dobro radili te najavljuju kako su potpuno spremni nastaviti niz pobjeda.

Svi parovi i satnica utakmica 7. kola: subota (30. novembra): IBU Spartans - Konjic (16.00 sati), Bosna - Igman i Čelik - Gen (20.00); nedjelja (01. decembra): Bošnjak - Radnički (15.00), Brčko D.- Turbina (16.00) i Gračanica - Travnik (18.00).

Tabela: Bosna R. 5-1, Bošnjak, Turbina, Radnički i Čelik 4-2, Igman B., Gen i IBU Spartans 3-3, Gračanica, Konjic i Brčko D. 2-4 te Travnik 0-6.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.