open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije
Češka preokretom do vize za EURO, visoke pobjede Engleske i Portugala
Selekcija Garetha Southgatea trijumfovala je sa visokih 7:0 protiv reprezentacije koju s klupe predvodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić
14.11.2019. u 22:38
get url
text
get url
text

Visokom pobjedom protiv Crne Gore na Wembleyju fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Selekcija Garetha Southgatea trijumfovala je sa visokih 7:0 protiv reprezentacije koju s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Faruk Hadžibegić.

Pitanje pobjednika u ovom meču bilo je riješeno poslije 37 minuta kada je semafor na kultnom stadion već pokazivao 5:0 za domaćim tim, a strijelci su bili Oxlade-Chamberlain, Rashford i Kane (hat-trick op.a), dok je u nastavku meča bivši fudbaler Sarajeva Aleksandar Šofranac pogodio vlastitu mrežu za 6:0. Konačnih 7:0 za Engleze postavio je Abraham u 84. minuti susreta.

Golove s utakmice Engleska - Crna Gora pogledajte OVDJE.

U drugom meču grupe A Češka je poslije preokreta s 2:1 porazila Kosovo, i tako, makar privremeno srušila snove ove selekcije o plasmanu na EURO 2020. godine. Sve zanimljivo na meču koji se igrao u Plzenu desilo se u drom poluvremenu. Gosti su poveli golom Nuhiua u 50. minuti, da bi pogocima Krala u 71. i Celuste u 79. stigli do pobjede koja im je donijela plasman na kontinentali šampionat.

Aktuelni svjetski prvaci, reprezentacija Francuske, plasirali su se na Evropsko prvenstvo zahvaljujući remiju Turske i Islanda (0:0), a Trikolori su večeras s 2:1 porazili Moldaviju, dok je duel Albanije i Andore okončan bez pobjednika (2:2).

Portugal je večeras sa 6:0 deklasirao Litvaniju uz hat-trick Cristiana Ronalda, te je Srbiji koja je s 3:2 bila bolja od Luksemburga potrebno pravo čudo u posljednjem kolu kako bi izborila EURO. Srbiji je potrebna pobjeda na Ukrajinom, ali i trijumf Luksemburga nad aktuelnim evropskim prvacima.

Golove sa utakmice Portugal - Litvanija pogledajte OVDJE.

Rezultati:
Albanija - Andora 2:2
Češka - Kosovo 2:1
Engleska - Crna Gora 7:0
Francuska - Moldavija 2:1
Portugal - Litvanija 6:0
Srbija - Luksemburg 3:2

 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.