open-navfaktor-logo
search
Kompletiran transfer
Chelsea predstavio Lukakua, šta čeka Inter sa Džekom?
Romelu Lukaku je novi fudbaler Chelseaja, što znači da su otklonjene sve prepreke da Edin Džeko postane igrač Intera, gdje treba naslijediti belgijskog golgetera.
12.08.2021. u 19:28
get url
text

Londonski klub na svojoj zvaničnoj stranici uz poseban video potvrdio je da se korpulentni napadač vraća na Stamford Bridge.

Odlični belgijski napadač je već ranije obavio ljekarske preglede i to u Milanu, a jučer u popodnevim satima stigao je u London.

Chelsea će Lukakua platiti 115 miliona eura, a nakon što je i zvanično postao Plavac, otklonjenu su sve prepreke da Edin Džeko potpiše ugovor sa Interom.

- Došao sam ovdje kao klinac koji je imao mnogo toga za naučiti, sada se vraćam sa puno iskustva i dosta zreliji. Navijao sam za Chelsea kao dječak, a vratiti se sada i pokušati pomoći klubu da osvoji još titula je nevjerovatan osjećaj - kazao je 28-godišnji Lukaku za klupsku internet stranicu.

Najbolji strijelac svih vremena reprezentacije Belgije postao je najskuplji igrač u historiji kojeg je klub iz Serije A prodao.

Lukaku je karijeru počeo u Andrelechtu iz kojeg je 2011. godine prešao u Chelsea koji ga je slao na posudbe u West Bromwich Alnion i Everton. Tokom karijere igrao je još za Manchester United te posljednje dvije sezone za Inter.

U dresu milanskog kluba odigrao je 95 takmičarskih utakmica i postigao 64 gola, te prošle sezone osvojio naslov prvaka Italije. Za reprezentaciju Belgije nastupio je 98 puta uz 64 pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.