open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Crna Gora domaćin Finskoj: Radulović očekuje reakciju igrača nakon poraza od Zmajeva
Fudbalska reprezentacija Crne Gore ugostit će sutra u Podgorici selekciju Finske u posljednjem meču grupe 3 B divizije Lige nacija, javlja Anadolu Agency (AA).
25.09.2022. u 14:18
get url
text

Nakon poraza od selekcije BiH u petak u Zenici, Crna Gora je izgubila sve šanse za osvajanje prvog mjesta u grupi. Ipak, sutrašnji meč bit će važan, jer će pobjednik zauzeti drugo mjesto, a Crnoj Gori, koja ima bod više od Finaca, dovoljan je i neriješen rezultat kako bi zadržala drugo mjesto.

Na konferenciji za novinare u susret sutrašnjoj utakmici, najviše se govorilo o tom porazu u Zenici, gdje se od Crne Gore mnogo više očekivalo.

Selektor Miodrag Radulović kazao je da pritisak plasmana na veliko takmičenje "podsvjesno" utiče na igrače, jer se jedino na taj način može koliko-toliko objasniti zašto su mnogo puta do sada u važnim mečevima odigrali slabije nego što mogu i što se očekuje.

- Imali smo sve preduslove za dobru utakmicu u Zenici. Mnogo naših navijača, od tri moguća rezultata, dva su nam odgovarala. Niko nije potencirao ogroman ulog, momci su zreli, profesionalci su, ali je vjerovatno pritisak doveo do toga da nismo bili na nivou u prvom poluvremenu - kazao je Radulović.

Govoreći o sutrašnjem meču, selektor Crne Gore ističe da ekipa želi da na što bolji način završi Ligu nacija.

- To je pobjeda. Osvojili bismo drugo mjesto u grupi, pružila bi nam nadu za baraž za EURO, a revanširali bi se Fincima za poraz u junu od 2:0. Izaći će najspremniji i igrači koji mogu da izdrže teret jakog ritma. Samo maksimalno spremni igrači dobit će šansu, jer nas očekuje težak teren i težak protivnik, koji dugo igra zajedno, koji se uigrao u formaciji 3-5-2, a koju dugo godina vodi isti selektor - naglasio je Radulović.

Ukupan utisak nakon Lige nacija bit će poznat, a i umnogome će zavisiti od skora u posljednjem meču.

- Gradili smo tim i imali viziju da iskoristimo Ligu nacija da ostanemo u B grupi, proširimo roster i homogenizujemo ekipu. Junski ciklus je bio izuzetno dobar, nadali smo se da ćemo to nadograditi protiv BiH. Nismo, ali ako pobjedimo Finsku bit ćemo također zadovoljni. Bit će uspjeh ako budemo drugi, ako iza sebe ostavimo dvije selekcije koje su bolje rangirane od nas - rekao je Radulović.

Vezista Karabaga Marko Janković istakao je da postoji sportski motiv da se sutrašnja utakmica pobijedi.

- Shvatamo da je utakmica s Finskom važna. Uvijek postoji sportski motiv. Bez obzira što su neke utakmice od izuzetnog značaja, a neke ne, kod nas mora da postoji motiv, zbog sebe, zbog grba koji nosimo, ali i zbog navijača - kaže Janković.

Finci su u junu nadigrali i pobijedili Crnu Goru u Helsinkiju 2:0.

- Igramo protiv dobre reprezentacije i ja najviše simpatišem fudbal koji igraju Finci od rivala iz naše grupe. Jako su dobro uigrali sistem 3-5-2 i ako se ekipa koja igra protiv njih dobro ne postavi, može da ima mnogo problema. Znamo da će biti teško, ali odmorili smo se i nadam se da ćemo spremno dočekati meč - kaže veznjak Karabaga.

Meč Crna Gora - Finska na programu je u ponedjeljak u 20.45 sati na Gradskom stadionu u Podgorici. U istoj grupi sastat će se još Rumunija i BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.