open-navfaktor-logo
search
UEFA takmičenja
Crvena zvezda pala na Marakani, Eldar Ćivić pocrvenio u 16. minuti
Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Monaca sa 0:1, na otvaranju grupne faze UEFA-ine Evropa lige.
08.09.2022. u 23:10
get url
text

Večeras su igrane utakmice prvog kola grupne faze UEFA Evropa lige, a ponajviše pažnje u regiji privukao je duel iz grupe H između Crvene zvezde i Monaca koji je igran u sjajnoj atmosferi na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvom poluvremenu se igralo uglavnom na sredini terena i obje ekipe su imale po dvije izrazito dobre prilike za gol, a najveću šansu propustio je napadač crveno-beijlih Osman Bukari u finišu prvog dijela meča. Na odmor se ipak otišlo s nepopularnih 0:0.

Zvezda je i početkom drugog poluvremena imala dvije odlične prilike, ali do vodstva je ipak došao Monaco iz penala kojeg je u 74. minuti meča realizirao Breel Embolo. Bio je to i konačni rezultat utakmice.

U istoj grupi večeras je igran i meč Ferencvarošs – Trabzonspor u kojem je mađarski tim s igračem manje došao do pobjede - 3:2.

U timu Ferencvaroša igrala su dvojica bosanskohercegovačkih reprezentativaca Muhamed Bešić i Eldar Ćivić.

Ćivić je zbog grubog starta dobio crveni karton i isključen je već u 16. minuti meča. Na klupi Ferencvaroša sjedila su još dva bh. fudbalera Amar Gojak i Adnan Kovačević. U dresu Trabzonspora zbog povrede nije nastupio Edin Višća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.