open-navfaktor-logo
search
Dvoje mrtvih u biblioteci
Čula se eksplozija, otrovni plin procurio iz sistema za rashlađivanje
Dvije osobe poginule su danas u Narodnoj biblioteci u Beogradu usljed udisanja otrovnog plina koji je počeo da isparava iz sistema za rashlađivanje.
24.08.2018. u 14:42
get url
text
Vatrogasci

Kako Blic nezvanično saznaje, u pitanju su dvojica muškaraca od oko 30 i 50 godina.

Sistem za rashlađivanje u Narodnoj biblioteci iznenada je počeo ispuštati otrovna isparenja i počeo je da guši ljude, zbog čega su alarmirani vatrogasci i Hitna pomoć.

- Poslate su dvije ekipe u Skerlićevu 1, u Narodnu biblioteku zbog zbog prijave da se osjećaju teški mirisi poslije kvara na rashladnom uređaju. Jedan muškarac od oko 30 i jedan od oko 50 godina su zatečeni mrtvi - kaže Mirko Lutovac, saradnik Hitne pomoći za komunikacije.

S druge strane, Kurir javlja kako je u Narodnoj biblioteci je otkazao protivpožarni sistem, a potom je došlo do snažne ekplozije u kojoj su živote izgubila dvojica muškaraca, direktor i radnik firme koji su testirali sistem.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Kurir, tokom isprobavanja protivpožarnog sistema došlo je do problema tako što su se zatvorila vrata jedne od prostorija biblioteke, pa je nekoliko ljudi ostalo zarobljeno. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.