open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Ćurguz najavio duel sa Igmanom: Radi se o kvalitetnom timu sa mnogo zvučnih imena, od mojih igrača očekujem...
Fudbaleri Sloge iz Doboja u subotu od 17 sati gostovat će ekipi Igmana u susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
26.08.2022. u 12:00
get url
text

Dobojlije se trenutno nalaze na šestoj poziciji na tabeli sa pet osvojenih bodova ( pobjeda, te po dva remija i poraza). Igman je osmi sa istim učinkom. 

Obje ekipe su debitanti u ovom takmičenju, a trener gostiju Zoran Ćurguz ističe da se radi o ekipama podjednakog kvaliteta.

– Utakmica je na neutralnom terenu u Doboju kod Kaknja koji je skoro bliži nama nego njima. To su dvije ekipe koje su ušle u viši rang takmičenja, približno su istog kvaliteta što pokazuje i broj bodova na tabeli, kao i nivo fudbala koji su pokazali do sada. Mi smo možda malo efikasniji za razliku od njih, a sa druge strane oni su manje primili golova od nas.

U svakom slučaju radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi sa mnogo zvučnih imena, vidjeli smo da su doveli mnogo igrača pogotovo iz Sarajeva koji su iskusni, imaju više utakmica u nogama u ovom takmičenju, a neki od njih su i osvojili titulu - rekao je Ćurguz.

Strateg tima iz Doboja ističe da njegova ekipa mora donositi bodove sa gostovanja.

– Igman je dosta čvrsta i organizovana ekipa, pokušavaju sa dugim loptama preko Ramića da ugrozi gol protivnika i preko dva izuzetno brza krila. Od mojih igrača očekujem dobru reakciju jer mislim da je vrijeme nakon trećeg gostovanja gde smo postigli četiri gola na prethodna dva budemo na nivou i počnemo donositi bodove sa gostovanja jer ako ne budemo u stanju sakupiti bodove sa strane već samo kući ostvarivati pozitivne rezultate bit će jako teško da se obezbijedi premijerligaški status - dodao je Ćurguz.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.