open-navfaktor-logo
search
Muke pacijenata
Da li u Općoj bolnici nakon dužeg bolovanja konačno radi plastični hirurg ili je na godišnjem?
Odlazak ljekaru u Kantonu Sarajevu je postala noćna mora za stanovnike ovog grada jer je sve podređeno zarazi koronavirusom, ali mnogim zdravstvenim ustanovama, pojedincima, korona je izgovor za nerad, vraćanje pacijenata.
04.08.2020. u 20:00
get url
text

Redakciji Faktora obratio se Sarajlija koji danima pokušava doći do plastičnog hirurga u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", ali mu to nije pošlo za rukom.

- Prije nekoliko godina dva puta sam na tijelu operisao izrasline koje su zapravo rak kože. Nedavno mi se ponovo na licu pojavila takva izraslina i odmah sam od svog ljekara zatražo uputnicu za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Na KCUS-u me ljekar primio, pregledao i napisao uputnicu za plastičnog hirurga u Opću bolnicu. Odmah sam otišao u Opću gdje su mi rekli da dođem ove sedmice. Ja sam stariji čovjek, teško mi je hodati, a i bojim se da se kao rizična skupina ne zarazim koronom, ali sam ipak došao. Otišao sam na sprat gdje je kabinet plastičnog hirurga, drsko me zaustavila jedna od medicinskih sestara, uzela uputnicu, pogledala, i rekla da je plastični hirurg na godišnjem i da ne dolazim do kraja augusta. Do tada će se rak još više proširiti i šta da ja radim? - ispričao nam je ogorčeno ovaj Sarajlija.

I ranije su nam se sugrađani žalili da ne mogu doći do plastičnog hirurga u Općoj bolnici, pa smo pojašnjenje potražili u ovoj bolnici.

- U Općoj bolnici je zaposlen samo jedan plastični hirurg koji je bio na dugom bolovanju - odgovorila nam je kratko Jasmina Dučić-Nuhodžić, službenica za odnose s javnošću.

Potom smo je upitali da li je još na bolovanju ili je počeo raditi, s obzirom na to da se pacijenti vraćaju s obrazloženjem da je plastični hirug na godišnjem do kraja mjeseca i da do tada ne dolaze.

- Doktor je bio na dugom bolovanju i sada radi. Na kabinetu se rade pregledi i ljekar procjenjuje hitnost. Sva hitna stanja se rade u najbržem mogućem roku - odgovorila nam je Dučić-Nuhodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.