open-navfaktor-logo
search
Svečanost
Dan državnosti: Zastava države BiH se zavihorila na Humu iznad Sarajeva
Svečanosti su prisustvovali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i drugi zvaničnici
25.11.2019. u 09:16
get url
text
Podizanje zastave BiH na Humu
Podizanje zastave BiH na Humu

Obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros podizanjem državne zastave na brdu Hum u Sarajevu, te uz intoniranje himne.

Svečanosti su prisustvovali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i drugi zvaničnici.

{$galerijaFotografija}

Nacionalno obilježje BiH sa jarbolom na Humu postavio je Grad Sarajevo 2017. godine s namjerom da se iskaže poštovanje prema državi BiH i njenim građanima.


Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je izjavio kako se na ovom mjestu već treću godinu zaredom simbolično podiže zastava države BiH, te da će se ta tradicija nastaviti i u budućnosti.

- Mi živimo tekovine 25. novembra, mi živimo tekovine ZAVNOBiH-a i to je jako važno kod nas. To nije samo ideja, to je kod nas stvarnost i mi živimo takav život svakodnevno - kazao je Skaka.

U 9.00 sati je predviđeno polaganje cvijeća kraj „Vječne vatre“, a zatim polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima u 9.30 na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika nezavisne Republike BiH Alije Izetbegovića.

U 10.00 sati će delegacije posjetiti Veliki park i Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a zatim i Spomen-park Vraca.

Obilježavanje Dana državnosti BiH
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.