open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas pretežno oblačno, ponesite kišobrane
Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.
11.10.2022. u 08:03
get url
text

Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 23 stepena.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati pod utjecajem povećane naoblake i povremene kiše u dijelu Hercegovine, istočne i centralne Bosne. Temperature neće oscilirati u velikom rasponu, što je olakotna okolnost, a problemi kod osjetljivih osoba pretežno će se manifestovati kroz promjenu raspoloženja, glavobolju, dekoncentraciju.

Poželjno je tokom jutarnjih sati posvetiti nešto više pažnje odijevanju, te po potrebi reducirati aktivnosti u područjima sa pojavom magle, koja bi mogla biti i dugotrajna.

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana u Bosni su mogući slabiji lokalni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.