open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Danas sunčno s temperaturama do 30 stepeni, kakvo će vrijeme biti narednih dana
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. 
15.05.2022. u 08:35
get url
text

Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu i sjeveru zemlje do 30 °C.

Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na prvi dan vikenda, pretežno zbog djelimično stabilnijeg vremena. Opšta slika će biti lošija na jugu i jugozapadu zemlje, gdje bi poslijepodnevni pljuskovi mogli kvariti ugođaj. Kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe zbog pojačanog osjeta sparine, stoga je u drugom dijelu dana poželjno umanjiti aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od sunčevog zračenja, naročito na planinama i izletištima.

Sutra će biti sunčano vrijeme. Poslijepodne umjeren porast naoblake u Bosni može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 29, na jugu i sjeveru zemlje do 31 °C.

U utorak će preovladavati pretežno sunčano, uz postepen porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i u večernjim satima očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Na jugu Hercegovine bez padavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U srijedu će biti u Bosni pretežno oblačno sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz promjenljivu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.