open-navfaktor-logo
search
Prognoza meteorologa
Danas u BiH sunčano, evo kakvo će vrijeme biti tokom vikenda
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.
04.06.2021. u 07:57
get url
text

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 16 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme.

Najniža jutarnja temperatura zraka oko osam, a najviša dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Nakon svježije noći i jutra, u ostatku dana toplije, uz visoke temperature i pojačan osjećaj sparine u poslijepodnevnim satima.

Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Također, poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, s obzirom na prognozirane visoke vrijednosti UV indeksa.

U subotu – 5. juna, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prijepodne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima u Bosni i sjeveru Hercegovine očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, drugog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom zemlje mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27, na jugu zemlje do 29 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.