open-navfaktor-logo
search
Zbog izjava o Dodiku
Dennis Gratz pita Edina Fortu da li je normalan?
Edin Forto, predsjednik Naše stranke, članice "Osmorke" koja je u koaliciji sa SNSD-om i HDZ-om, dao je intervju u kojem je dao neke odgovore zbog kojih izazvao burne reakcije, između ostalih i reakciju Dennisa Gratza, bivšeg predsjednika Naše stranke i sadašnjeg zastupnika DF-a. 
27.12.2022. u 13:52
get url
text

Milorad Dodik je najavio nastavak vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na nivo RS-a, proslavu neustavnog dana RS-a, neprovođenje odluka visokog predstavnika… Kako planirate saradnju sa liderom SNSD-a kada na sceni budu aktuelne ove teme i zašto "Osmorka" ovih dana šuti na njegove izjave, glasilo je pitanje Klixa za koji je Forto dao intervju.

- Stvari koje smo se mi obavezali zajednički uraditi su one oko kojih imamo saglasnost. U programu nema toga što ste naveli. Naša stranka neće dati podršku nijednoj od tih aktivnosti i da smo u prilici da ih spriječimo sigurno bismo to učinili. Sistem koji smo sa "Trojkom" uspostavili u Sarajevu je da bez odlaganja radimo sve oko čega se slažemo, jer takvih stvari mora biti puno više nego su prethodnici htjeli priznati, posebno kada govorimo o otvaranju većih šansi sa privredu širom BiH - odgovorio je Forto. 

Gratz je komentirao:

- Kada vlast, bilo kakva, bilo gdje, prizna da nije u stanju sprijeciti nelegalne aktivnosti, ili makar reagovati na iste krivičnim progonom, to jest kada prizna da ne posjeduje monopol sile - prestaje biti vlast.

 

Potom je pitao: 

- Pa jeste li vi normalni, ovakve izjave da dajete?!

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.