open-navfaktor-logo
search
Zagrijavanje
Derbi bez gledalaca: Željezničar tvrdi da su oba kluba u srijedu dobili Odluku FSBiH
Sarajevski derbi, najveća utakmica bh. fudbala, duel Sarajeva i Željezničara, igrat će 8. marta u Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bez prisustva publike.
23.02.2023. u 12:52
get url
text

A "zagrijavanje" za derbi je već počelo još jesenas. Sarajevo je tada tražilo odgodu meča za proljeće, kako bi rivala ugostili na Koševu. Međutim, teren Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" nije spreman ni na proljeće, a derbi se, jednostavno, mora odigrati.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Sarajevo protiv Zrinjskog i Željezničara pred praznim tribinama

Nagađalo se da bi Sarajevo najvećeg rivala moglo ugostiti u Mostaru, na stadionu Veleža, a opcija je bila i stadion Mladosti u Doboju kod Kaknja. Na kraju je FSBiH donio odluku da se meč igra u TC FSBiH.

Faktor je u srijedu popodne objavio da će se meč igrati bez publike, a iste večeri se oglasio FK Sarajevo, naglasivši kako u klub nije stigla odluka iz Saveza.

No kako piše Reprezentacija.ba, u FK Željezničar je odluka iz FSBiH stigla u srijedu popodne.

- FK Željezničar može potvrditi da je dobio Odluku Komiteta za takmičenje FSBiH jučer u 16:59 sati. U Odluci stoji mjesto odigravanja utakmice FK Sarajevo - FK Željezničar, informacija da se utakmica igra bez prisustva publike, te pojašnjenje odluke.

Dopis je kao i ranije dostavljen svim klubovima koji se spominju u dopisu - odgovorili su za Reprezentacija.ba iz FK Željezničar.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo potvrdio pisanje Faktora

Isti izvor navodi kako je ovo suprotno informaciji koju je istog dana objavio FK Sarajevo, a u kojoj se navodi kako nisu bili obaviješteni, dok se iz dopisa FK Željezničar vidi da su bili "u cc-u" maila koji je stigao iz Saveza.

- Da li je "mail završio u spamu" ili postoji neki drugi razlog zašto u klubu nisu primili ovu odluku nije poznato, ali FK Sarajevo je dan kasnije potvrdio kako su ipak primili saopćenje FSBiH - piše Reprezentacija.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.