open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Derbi kola u Banjoj Luci, Željo u gostima kod desetkovane Zvijezde 09
Četiri susreta 21. kola Premijer lige na programu su danas, a epitet derbija kola zasluženo je pripao utakmici između Borca i Sarajeva koja se od od 16.30 sati igra u Banjoj Luci.
29.02.2020. u 08:26
get url
text

Dva tima na premijerligaškoj tabeli dijele samo tri boda, a proljetni dio sezone obje ekipe su otvorile pobjedema. Aktuelni prvak je na Olimpijskom stadionu Koševo s visokih 6:2 deklasirao Tuzla City, dok je Borac remizirao sa u gostima kod Širokog Brijega 2:2.

- U prvoj domaćoj utakmici u 2020. godini igramo protiv ekipe u čijem je vlasništvu trenutno dupla kruna i to pokazuje kakav nas zadatak očekuje. Sarajevo na raspolaganju ima mnogo kvalitetnih igrača, a prednjači napadač Mersudin Ahmetović koji je njihov najopasniji fudbaler, te najbolji strijelac lige. Tu su i Amar Rahmanović, Benjamin Tatar, Besim Šerbečić. Predvodi ih kvalitetan stručnjak Vinko Marinović i sve ovo je dovoljno primamljivo da privuče veliki broj gledalaca na ovu utakmicu - rekao je Branslav Krunić, trener Borca, pred duel sa Sarajevom.

Današnji program PLBiH počinje s dva meča koji su zakazani za 14. 30 sati. Željezničar, koji je u prošlom kolu odigrao 0:0 u gostima kod Radnika, opet gostuje u Semberiji, ali ovoga puta kod Zvijezde 09 koja je desetkovana neigranjem 13 prvotimaca.

U istom terminu igraju i Mladost i Široki Brijeg, dok se Zrinjski i Sloboda sastaju od 17.30 sati.

Premijer liga, 21. kolo:
Mladost - Široki (14.30 sati)
Zvijezda 09 - Željezničar (14.30) / MojaTV
Borac - Sarajevo (16.30) / MojaTV
Zrinjski - Sloboda (17.30) / Arenasport

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.