open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Derbi susreti u Tuzli i Mostaru, hoće li Borac obradovati Zrinjski?
Danas su na rasporedu četiri susreta 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
16.04.2022. u 07:50
get url
text

Program od 13 sati u Trebinju otvaraju Leotar i Široki Brijeg.

Leotar je pretposljednji na tabeli sa 21. bodom, te bi im eventualni trijumf donio mnogo toga. Široki Brijeg se nalazi na šestoj poziciji sa 33. boda.

Posljednja četiri duela između ova dva tima pripala su ekipi Širokog Brijega.

Od 15 sati nas na Tušnju očekuje duel Tuzla City - Borac. Domaći svoj put u prvenstvu nastavljaju bez svog doskorašnjeg trenera Husrefa Musemića. 

U slučaju da Borac ne izgubi na Tušnju, a Zrinjski od 19 sati pobijedi Sarajevom, tim Sergeja Jakirovića bi na prvom mjestu imao 21 ili 22 boda prednosti te bi na taj način bila osvojena i titula. Borac bi se eventualnim trijumfom bodovno izjednačio sa drugoplasiranim Cityjem.

Sloboda sa početkom u 16 sati gostuje ekipi Posušja. Tuzlaci žele prekinuti negativni niz od pet uzastopnih poraza u prvenstvu, dok bi Posušje pobjedom preskočilo svog današnjeg rivala na tabeli. Posušje trenutno ima 24 boda, dok Sloboda ima bod više.

Kolo u 19 sati u Mostaru zatvaraju lider Zrinjski i Sarajevo. Plemići će čekati rezultat sa Tušnja, te bi eventualnom pobjedom protiv Bordo tima, kao i pozitivnim rezultatom Borca protiv Cityja postali novi prvaci Premijer lige BiH.

Zrinjski je prvi na tabeli sa 64 boda, čak 19 više od drugoplasiranog Tuzla Cityja. Sarajevo se nalazi na četvrtoj poziciji sa 39 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.