open-navfaktor-logo
search
Danas u Dusseldorfu
Desetkovani Zmajevi u nemogućoj misiji protiv Njemačke
Desetkovana koronavirusom rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 16.15 sati protiv Njemačke će otvoriti kvalifikacije za EURO 2022.
05.11.2020. u 08:15
get url
text

Selektor Bilal Šuman, nakon niza problema što s povredama, a mnogo više s koronavirusom, na raspolaganju će imati svega 11 igrača, nakon što Evropska rukometna federacija (EHF) nije udovoljila zahtjevu Rukometnog saveza BiH da se utakmica s Njemačkom, a potom i Austrijom odgodi, javlja Anadolu Agency (AA).

Od okupljanja u Sarajevu 1. novembra bh. rukometaši su nakon obavljenih testiranja i otkrivanja dva pozitivna slučaja COVID-19 uspjeli odraditi tek četiri treninga.

Bilal Šuman, selektor bh. tima, vidno je razočaran odlukom EHF-a da ne odgodi duele njegovih izabranika s Njemačkom i Austrijom, a što s tiče samih utakmica djeluje da ni sam ne zna šta bi očekivao.

- Imali smo spisak od 35 igrača. Od tih 35 igrača čak 20 nije moglo da bude ovdje. Okupili smo se, ali smo imali pozitivnih i neki igrači su u izolaciji, pa smo na taj način ostali na broju 11 što se tiče igračkog kadra. To je veoma nepovoljno, ali odluka je takva kakva jeste. Vidjet ćemo kako to izgleda. Šta reći? Možda je najbolje ne komentarisati kako ovo sve izgleda, ali to je to. Iz ove kože ne možemo izaći pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Svjesni smo svi da imamo i nekih novih igrača, koji nikada nisu igrali zajedno na primjer u odbrani. Svjesni smo da mora da bude i nekih rotacija s 11 igrača, ali tako je - istakao je Šuman.

BiH se u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj, nalazi u grupi 2 sa selekcijama Njemačke, Austrije i Estonije. Duel bh. rukometaša protiv Pancera igrat će se danas u Dusseldorfu, a tri dana kasnije Zmajevi će u Bugojnu ugostiti Austrijance.

Na EURO 2022 plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije i svake od osam grupa, te četiri najbolje trećeplasirane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.