open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 28. kolo
Dočekuju Želju: Borac ponovo odgađa šampionsku proslavu Zrinjskog?
Posljednje dvije utakmice 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu na rasporedu je danas, a opet imamo utakmice u kojima će dvije ekipe voditi bitku za evropske, a dvije za bodove koje opstanak znače.
27.04.2023. u 08:25
get url
text

Veliki derbi u Banjoj Luci od 18 sati igrat će Borac i Željezničar. Banjalučani su na drugom mjestu sa sedam bodova više od Želje i sa velikim šansama da ovu poziciju do kraja sezone zadrže.

Tražit će trijumf protiv Želje s kojim bi ponovo odgodili šampionsku proslavu Zrinjskog (već su jednom prolongirali i to u ponedjeljak pobjedom protiv Igmana). U slučaju da Borac ne pobijedi, Mostarci bi i teoretski osigurali naslov prvaka BiH. Plavi će do kraja sezone voditi borbu za treću i(li) četvrtu poziciju sa Sarajevo, Širokim Brijegom i Veležom, a da li će uspjeti na kraju dohvatiti poziciju koja vodi u Evropi (četvrti ide u Konferencijsku ligu ako Zrinjski osvoji duplu krunu), moglo bi biti poznato u narednih desetak dana.

Od 16 sati derbi začelja igraju Igman i Sloga. Tim iz Konjica u ponedjeljak je poražen od Borca u Banjoj Luci, tačnije sudijske trojke, koja je odigrala ključnu ulogu u trijumfu banjalučana. Glavni arbitar Dražen Marić dosudio je penal kojeg je samo on vidio, a pomoćnici Radislav Kačavenda i Sreten Udovičić imali su nemali broj grešaka na štetu Igmana.

S druge strane, Dobojlije u Konjic dolaze na krilima velike pobjede na gostovanju kod Slobode.

Igman je posljednji na tabeli i nema pravo na kiks pred domaćim navijačima.

Rezultati, parovi, sudije i satnica:

srijeda
Zrinjski - Sarajevo 2:3
Leotar - Sloboda 0:0
Tuzla City - Posušje 3:2
Široki Brijeg - Velež 1:0

četvrtak
Igman - Sloga (Antoni Bandić, 16 sati, MY TV)
Borac - Željezničar (Aleksandar Njegomirović, 18 sati, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.