open-navfaktor-logo
search
Ludnica u Meksiku
Dok su fudbaleri jednog tima protestvovali, protivnik davao golove
Fudbaleri Veracruza plaću nisu primili najmanje šest mjeseci, zbog čega su prvih pet minuta utakmice Meksičke prve lige (Liga MX) protiv Tigresa mirno stajati na terenu i primili dva gola
19.10.2019. u 13:21
get url
text

Fudbaleri ekipe Veracruz već mjesecima nisu primili plaću, pa su na nesvakidašnji način odlučili da protestiraju, a to ih je koštalo poraza u meču protiv Tigresa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalni mediji javljaju da fudbaleri Veracruza plaću nisu primili najmanje šest mjeseci, zbog čega su prvih pet minuta utakmice Meksičke prve lige (Liga MX) protiv Tigresa odlučili mirno stajati na terenu.

Sudija je da znak početka meča, a igrači Veracruza su samo loptu gurnuli sa centra i stali. Fudbaleri protivničke ekipe Tigresa su zbunjeno posmatrali situaciju, a nakon minute i pol su odlučili krenuti u napad. Eduardo Vargas je gurnuo loptu u nebranjeni gol Veracruza. Nakon što su izveli loptu s centra, fudbaleri Tigresa su ponovo krenuli u napad, a strijelac za vodstvo od 2:0 bio je Andre-Pierre Gignac.

U šestoj minuti meča fudbaleri Veracruza su okončali protest i počeli igrati, ali su u istoj minuti primili i treći gol koji je postigao Vargas.

Jedini gol za Veracruz je u posljednjim trenucima meča postigao bivši turski reprezentativac Colin Kazim.

Nakon završetka meča fudbaleri Veracruza su odbili da se rukuju sa igračima Tigresa i protestno su im aplaudirali zbog dva gola postignuta u jeku protesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.