open-navfaktor-logo
search
Nakon skandala
Dr. Amina Krupalija o pomoćnici direktora Opće bolnice: Bruka i sramota ustanove u kojoj radim
Povodom neprimjerenog ponašanja pomoćnice direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" oglasila se i dr. Amina Krupalija, koja radi kao hirurg u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
01.03.2023. u 22:50
get url
text

VEZANI TEKST - U Općoj bolnici pomoćnica direktora preko štele dogovara termine pregleda, građani je snimili

Podsjećamo, ogorčena postupkom pomoćnice direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", koja je dogovarala termine pregleda, građanka Sarajeva je sve snimila mobitelom. Pri tome joj je pomoćnica direktora pokušala oteti mobitel, a zatim ju je istjerala iz ordinacije. Uprava Opće bolnice je uputila izvinjenje pacijentici, a najavila je i disciplinski postupak.

- Nijedan doktor ili doktorica nema taj nivo prepotencije kao neko ko obnaša funkciju koju ne zaslužuje. Sporna "pomoćnica direktora" nije doktorica, osim što je ekonomista, ona je i bruka i sramota ustanove u kojoj radim. Bruka i sramota svih časnih i poštenih ljudi koji rade svoj posao najbolje što mogu. Nismo svi isti - napisala je dr. Amina Krupalija na Facebooku.

VEZANI TEKST - Nakon objave snimka: Uprava Opće bolnice Sarajevo uputila izvinjenje pacijentici i najavila disiplinski postupak

Ona je istakla da je "biti doktor najhumanije i najbolje zanimanje".

- Radi manjine loših za čije ste stranke najčešće glasali, pljujete po svim onim vrijednim, časnim, profesionalnim i poštenim zdravstvenim radnicima koji svaki dan "muče muku" zbog lošeg sistema za koji ste glasali - zaključila je dr. Krupalija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.