open-navfaktor-logo
search
Sarajevo u Srebreniku
Dudić: Da se može igrati bez priprema, svako bi igrao bez priprema
Fudbalere Sarajeva poslije reprezentativne pauze očekuje gostovanje kod Tuzla Cityja u Srebreniku.
29.09.2022. u 10:30
get url
text

Dvoboj se igra sutra od 15 sati, a Bordo tim želi se revanširati Tuzlacima za poraz iz prvog kola, kada je na Bilinom polju bilo 1:5.

- Polako se kompletiramo, to nam je bilo najbitnije. Povrijeđeni se vraćaju, Đani Salčin je u treningu, mada još osjeća bolove. Avramovski je u normalnom treningu, što nas jako raduje. S nama je od početka reprezentativne pauze i možemo očekivati da ćemo ga moći koristiti - rekao je trener Sarajeva Feđa Dudić i dodao da je Musa u završnoj fazi rehabilitacije i da bi se radu sa saigračima mogao priključiti za sedam dana.

- Dobro se radilo na pauzi, od ove sedmice krenulo je taktičko spremanje za ekipu Tuzle. Znamo šta nas čeka. Imamo neka sjećanja od te utakmice, gdje nam je prekinut niz. Ostali smo dužni i sebi i navijačima. Motivisani idemo na utakmicu. Radi se o dobroj ekipi, iako imaju izostanaka. Potentni su, opasni i brzi prema naprijed. Mogu kreirati prilike i davati golove - smatra Dudić koji zbog akumuliranih žutih kartona ne može računati na standardne prvotimce Franu Čirjaka i Dala Varešanovića.

Duduć poručuje da Sarajevo ima dovoljan broj igrača i očekuje će fudbaleri koji dobiju šansu znati da je i iskoriste.

Rashid Abubakar debitovao je protiv Veleža, Mirza Mustafić je igrao poluvrijeme, a minutažu je dobio i Daniel Avramovski.

- Probat ćemo da izvučemo maksimum. Doziramo ih svaki trening, svaku utakmicu. Pokušavamo da ih imamo na raspolaganju, a opet da ih ne izgubimo, da eventualno ne dođe do neke povrede. Tako je to kad igrač ne prođe pripreme, da se može igrati bez priprema, svako bi igrao bez priprema. U prošloj utakmici dali su nam određenu kvalitetu svojim ulaskom. Dobro smo izgledali zadnjih 15-20 minuta u Mostaru. I sad će dobiti minutažu - zaključio je Dudić.

Duel u Srebreniku igra se u petak od 15 sati, a na centru će biti Dragan Petrović iz Banje Luke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.