open-navfaktor-logo
search
Remi na Grbavici
Dudić: Herojsko poluvrijeme Sarajeva, crveni karton nas je ujedinio
Sarajevo je u vječitom derbiju protiv Željezničara do 88. minute vodilo sa 0:2, a do kraja meča ostalo do pobjede (2:2)
26.08.2022. u 22:29
get url
text

Bordo tim je kompletno drugo poluvrijeme na Grbavici igrao s igračem manje, nakon što je u nadoknadi prvog dijela isključen Frane Čirjak.

- Moram čestitati momcima na herojskom drugom poluvremenu. Taktički smo besprijekorno odiigrali, do zadnjih pet minuta. Iz prekida smo primili prvi gol, onda nismo odolili. Samo tako smo mogli i primiti pogodak, dobro smo se pomjerali i nije se osjetilo da imamo igrača manje, Htjeli smo drugo poluvrijeme da oborimo ritam utakmice. Nije lako igrati poluvrijeme s igračem manje, ali isto tako nismo se branili. Znali smo kako da izlazimo u kontru i tako smo dali drugi gol - referirao je trener Sarajeva Feđa Dudić poslije meča, kazavši da ne može biti zadovoljan kako je njegov tim djelovao u prvih 45 minuta sa mnogo pogrešnih pasova i neforsiranih grešaka.

Istakao je da je crveni karton poremetio planove, ali u isto vrijeme ekipu digao psihički i ujedinio.

- Pokazali smo da možemo parirati s igračem manje Željezničaru - rekao je Dudić.

- Nemam šta zamjeriti momcima, pogotovo drugo poluvrijeme skidam im kapu Žao mi je malog Buljubašića. Vjerovatno mu je pukla kost, fibula na nozi, potreslo me kad sam vidio kako momak plače. Nije zaslužio da mu se desi u ovoj utakmici - nastavio je Dudić koji je mnoge izmjene napravio prinudno, što otkriva brojne probleme u rosteru.

- Neću da kukam, da nam je neko na poluvremenu s igračem manje ponudio neriješeno prihvatili bi, ovako, naravno, kad vodiš 2:0 do 88. minute, naravno da nismo zadovoljni - zaključio je trener Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.