open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Dudić: Nije ovo Krupa od prošle polusezone; Ilić: Puno kartona bez potrebe
Pobjedom 2:1 nad Krupom Velež je istakao kandidaturu za šampionsku titulu, s obzirom da za vodećim Sarajevom, koje ima utakmicu manje, zaostaje samo jedan bod.
24.04.2021. u 17:32
get url
text

VEZANI TEKST - Velež produžio nevjerovatan niz, Sloboda bolja od Mladosti

Bila je ovo 14 vezana prvenstvena utakmica na kojoj Rođeni nisu doživjeli poraz.

- Zadovoljan sam rezultatom, upozoravali smo cijelu sedmicu, nije ovo Krupa od prošle polusezone, igraju dobro, nisu izgubili posljednje tri utakmice, posljednji poraz na Koševu je bio minimalan, tu su imali šanse da izjednače - kazao je Dudić za Arena Sport nakon susreta, te dodao:

- Bilo je teško, mislili smo da smo prelomili utakmicu na 2:0, ali onda se desio penal, vratimo ih u igru, a kad sam htio neke izmjene da napravim desi se crveni karton. Na kraju smo se morali braniti, ali dobro smo se postavili nakon crvenog kartona. Čestitam momcima, zaslužena pobjeda, mi teško igramo ove utakmice kada smo papirnati favoriti, pokazalo se to i danas kada hvala Bogu nismo kažnjeni nego smo pobijedili.

VEZANI TEKST - "Fudbalski bezličnici u liku sudije Njegomirovića uništili su sve što je trebalo biti lijepo"

Za meč narednog kola protiv Borca, Dudić neće moći računati na kartonirane Radovca, Ćosića i Osmića.

- Dva vrlo važna igrača pogotovo Radovac koji je sigurno glavni kreator u našoj ekipi, po meni najbolji veznjak u Premijer ligi. Probat ćemo naći zamjenu, pohvalio bih Pršeša, konačno je počeo utakmicu i odigrao 45 minuta na visokom nivou, nadam se da će u pet-šest dana steći snage i moći produžiti svoje trajanje u igri - rekao je Dudić.

Trener Krupe, Vladimir Ilić, istakao je kako je utakmica bila dotsa dinamična, sa puno šansi i puno kartona, i to bez potrebe.

- Utakmica je bila jako dinamična, s puno šansi i puno kartona bez potrebe, mislim da je bilo deset kartona. Imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili, do sedme minute imamo dvije šanse, kasnije i igrača više, nismo to krunisali pogotkom, ali okej. Za vikend dočekujemo Mladost, "prebrojat ćemo ranjenike" i posvetit ćemo se toj utakmici - kazao je Ilić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.