Kako navodi u BIHAMK-u, zbog pojačane frekvencije saobraćaja, zbog kraja vikenda, duge su kolone vozila prema Sarajevu, pa se vozači mole za strpljenje.

Duga kolona vozila je i na dionici Olovo-Semizovac, zbog radova na mostu u Semizovcu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica).

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila više od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-

Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U BIHAMK-u izdvajaju i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar (Vrapčići), Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Gradina. Na graničnom prijelazu Doljani pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.