Subota, 03.06.2023.
Milan Dunović
FOTO: Muhidin Živojević

Dunović: Od ministrice Bogunić želimo čuti zbog čega podnosi ostavku

Na pitanje, hoće li se Bogunić obratiti Skupštini Kantona Sarajevo, Dunović je kazao da to ne zna, niti zna jesu li svi oni koji participiraju u vlasti Kantona Sarajevo za njeno obraćanje

U prostorijama Općine Stari Grad u Sarajevu večeras je održan sastanak predstavnika vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo, a tema je, između ostalog bila ostavka ministrice obrazovanja Zinete Bogunić i imenovanje nove ministrice Dženise Buljugić

-Stav Demokratske fronte je takav da mi želimo da se ministrica obrati Skupštini Kantona i iznese svoje razloge za podnošenje ostavke ili eventualno promijeni svoje mišljenje. Jer ni mi, ni javnost, ne znamo šta se dešavalo od njene ostavke do danas. Mi zapravo ne znamo da li ona ostaje pri tom stavu. Razlozi koji su bili u medijima su, da tako kažem umotani, a mislim da svi imamo pravo da čujemo šta je prava istina – kazao je Milan Dunović.

Na pitanje, hoće li se Bogunić obratiti Skupštini Kantona Sarajevo, Dunović je kazao da to ne zna, niti zna jesu li svi oni koji participiraju u vlasti Kantona Sarajevo za njeno obraćanje.

- Mi još uvijek ne znamo da li će se ministrica Bogunić obratiti na Skupštini, jer pojedini članovi šestorke ne žele njeno obraćanje - dodao je Dunović.  

Elmedin Konaković kazao je da se na sastanku razgovaralo i o mogućem epilogu kada je riječ o štrajku zdravstvenih radnika.

- Načelno smo postigli dogovor da sutra u toku dana premijer Forto sa saradnicima intenzivira ponovo razgovore sa sindikatima i pokušamo naći neko rješenje kako bi ova priča imala neki hepiend. Govorili smo i o zahtjevima grupe građana, kada je riječ o deponiji, ali i o našim aktivnostima koje smo već tamo poduzimali. Dosta se poklapaju zahtjevi grupe građana, koji će sutra izraziti svoj protest i planova koje radi Vlada. Dogovorili smo se da tematska sjednica o deponiji Smiljevići bude najkasnije do 15. oktobra – kazao je Konaković.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh