open-navfaktor-logo
search
Gostovao na N1
Dušan Bajević ostao bez dvojice fudbalera za baraž
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević će u ponedjeljak objaviti spisak kandidata za baraž za plasman na Evropsko prvenstvo koji uskoro očekuje našu najbolju selekciju.
26.09.2020. u 10:34
get url
text

Takmičenje u Ligi nacija, remi s Italijom i poraz od Poljske, poslužilo je kao dobra uvertira za ono što tek slijedi.

- Sada imam jednu bolju sliku o svim igračima nakon utakmica u Ligi nacija. Nama je svaki susret važan, ali najvažniji je prvi naredni - kazao je selektor Dušan Bajević u razgovoru za N1, te istakao da u duelima Lige nacija nije mogao računati na nekoliko važnih igrača.

VEZANI TEKST - Problemi za Bajevića: Iskusni Zmaj propušta polufinale baraža za EURO 2021?

Naredni rival, kojeg smo u prvom izdanju Liga nacija pobijedili u dva navrata, prema mišljenju Bajevića, gaji klasični engleski stil fudbala.

- Reprezentacija Sjeverne Irske se bori za svaku loptu, igraju engleskim stilom, a skoro svi njihovi igrači nastupaju u Škotskoj i Engleskoj - dodala je klupska legenda mostarskog Veleža.

Selektor Zmajeva bi, prema njegovim riječima, u ponedjeljak trebao objaviti 33 imena fudbalera koji će konkurisati za nastup u baražu.

- Bit će, uglavnom su to ista imena koja su bila i ranije na spisku. Pokušavamo da promovišemo i igrače iz naše lige. Imamo već dva otkaza, ali o imenima ne mogu - rekao je Bajević prvobitno, a zatim otkrio na usluge fudbalera na koje neće računati. 

- Toni Šunjić neće moći da dođe, tamo je u karantinu i bit će narednih 15 dana, a kasnije ga klub vjerovatno neće pustiti, a Kovačević je povrijeđen, on je imao istegnuće mišića. Na njega nećemo moći računati - kazao je selektor Zmajeva.

Fudbalska reprezentacija BiH će Sjevernu Irsku 8. oktobra ugostiti na stadionu Grbavica, iako je prethodno bilo planirano da se meč igra na Bilinom polju. Bajević je objasnio zbog čega se desila promjena.

- Nismo zadovoljni terenom u Zenici prije svega, nisu bili zadovoljni ni igrači, zbog čega smo tražili promjenu terena, dok ćemo s Holandijom igrati u Zenici - naglasio je iskusni bh. stručnjak.

Bajević se kratko osvrnuo i na propali transfer svog kapitena u Juventus.

- Džeko je u cijeloj priči ostao kakav jeste, i nikome nije dozvolio da se igra sa njegovim imenom, a ja mu želim sve najbolje - poručio je Bajević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.