open-navfaktor-logo
search
Poruka selektora
Duško Bajević "okupio" Zmajeve: Počele pripreme za baraž, cilj je plasman na EURO
Zbog epidemije korona virusa odgođena su sva sportska takmičenja, pa tako i prvo okupljanje fudbalske A reprezentacije BiH na čelu sa selektorom Dušanom Bajevićem.
06.04.2020. u 14:35
get url
text

Kako bi ostali u kontaktu i pokušali biti aktivni i u kućnim uvjetima, stručni štab je planirao održavanje online treninga za naše reprezentativce.

Bajević je danas "okupio" svoje izabranike i imao je i poruku za njih, ali i navijače.

- Ovo što se dešava na svjetskom nivou, nekako nas i zbližava u pokušaju da se što bolje zaštitimo i vodimo računa o primjeni svih mjera koje nam preporučuju medicinski stručnjaci. U doba ograničenog kretanja i napetosti pokušajmo malo da se aktiviramo radeći ono što nam uvjeti dopuštaju, na održavanju kondicije i sportskog duha. To će nam biti preduvjet za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja. Želim da se što prije okupimo i nastavimo rad, a do tada čuvajte svoje i zdravlje drugih - kazao je Bajević.

Kao uvod u video-treninge danas je održan video-sastanak sa igračima.

- Zaista smo zadovoljni ovim video-sastankom. Bila je to prilika da se svi okupimo bar na ovaj način i vidimo, gdje je ko, kako se provodi vrijeme i šta se radi. Želim istaći da je naš zadatak prije svega, biti servis i voditi brigu o održavanju forme naših igrača, dok se ne steknu uvjeti za rad u klubovima ili u reprezentaciji. Planirali smo da održimo tri online treninga sedmično, a igrači imaju mogućnost da rade individualno ili u grupama. Po njihovoj želji možemo organizovati i dodatne treninge ali za sada je plan da radimo utorkom, četvrtkom i subotom. U situaciji kada nam je svima ograničeno kretanje i aktivnosti tu smo kompletan stručni štab i N/FSBiH da vodimo brigu o potrebama naših igrača - kazao je prof. Eldin Jelešković, koji je zadužen za fizičku spremu Zmajeva. 

Naš tim je 26. marta trebao igrati polufinale baraža za EURO protiv Sjeverne Irske, ali je utakmica odgođena zbog pandemije koronavirusa. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.