open-navfaktor-logo
search
Pokušali na prevaru
Dva kamiona iz bolnice krenula na Uborak, jedan zaustavljen
Pokušava se na prevaru uvesti sve i svašta. Nemamo ništa protiv običnog otpada, ali medicinski i animalni ne može i tačka, poručuje Hodžić
23.07.2019. u 13:03
get url
text

Jutros su dva kamiona s otpadom iz Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" Mostar dovezena do deponije Uborak. Jedan kamion je ušao na deponiju, dok je drugi vraćen, jer je na njemu bio medicinski otpad, potvrdio je za Faktor Nijaz Hodžić, iz građanske inicijative “Jer nas se tiče” iz Mostara.

-Jutros je počeo odvoz medicinskog i drugog otpada iz Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić" Mostar koji se lagerovao 40 dana, od blokade deponije. Jedan kamion je ušao na deponiju, a drugi smo zaustavili i vraćen je u krug JP Komos. Iz bolnice tvrde da nije u pitanju medicinski otad, no mi više nikome ne vjerujemo -ističe Hodžić.

Odmah su nakon toga kontaktirali federalnu inspekciju koja je naložila dodatni nadzor.

-Inspektor je kazao da je ranije naloženo kako moraju odvajati komunalni od medicinskog otpada, da je strogo zabranjeno odlagati medicinski otpad. Vjerujem da to sada i rade, ali na toj hrpi od 40 dana ima svega i svašta. Ne možemo dozvoliti da to ode na Uborak - naglašava Hodžić, dodavši da je ovo pokušaj prevare.

-Pokušava se na prevaru uvesti sve i svašta. Nemamo ništa protiv običnog otpada, ali medicinski i animalni ne može i tačka - poručuje Hodžić.

Kantonalna bolnica "Dr. Safet Mujić" Mostar kao i Bijeli Brijeg nabavile su posebne kante za razvrstavanje i odlaganje medicinskog otpada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.