open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Turskoj
Dvojica fudbalera pod ruševinama, jedan sinoć postigao pobjedonosni gol, drugom spasili suprugu
Dva razorna zemljotresa 7,8 i 7,6 stepeni po Richteru, pogodila su jutros južnu regiju Tursku sjeverne pogranične regije Sirije.
06.02.2023. u 13:58
get url
text

Prema informacijama iz Turske stradalo je više od 1.000 osoba.

Teško razaranje pretrpio je grad Hatayu, u distriktu Antakya, odakle dolazi Fudbalski klub Hatayspor. Trener ovog kluba Volkan Demirel u suzama je molio za pomoć, a mediji iz Turske navode kako nije isključeno da su pojedini igrači zatrpani u ruševinama i da nije poznato da li su živi.

Potvrđeno je da je pod ruševinama sigurno jedan od igrača ovog kluba, a to je Christian Atsu koji je sinoć upravo dao gol u 97. minuti za pobjedu protiv Kasimpaše.

Navodi se kako traje potraga za njim, a svi se nadaju da je nekadašnji igrač Chelseaja i Newcastlea živ i zdrav, te da će biti spašen.

VEZANI TEKST - Uplakani legendarni turski golman: "Pošaljite pomoć, molim vas u ime Boga, ljudi ovdje umiru"

Također, mediji navode da je golman turskog Malatyaspora Ahmet Eyup Turkaslan pod ruševinama te ne mogu stupiti u kontakt sa njim. Navodi se kako je on bio u zgradi koja je srušena u zemljotresu, a spasilačke ekipe nastavljaju potragu za preživjelim.

Njegovu suprugu su pronašli i ona je na sigurnom, te im je dala upute gdje bi Ahmet trebao biti.

Turski klub je na društvenim mrežama objavio da su njihove molitve uz 28-godišnjeg golmana koji je ove sezone branio u dva susreta turskog Kupa.

Zbog velike tragedije odgođene su sva sportska takmičenja u Turskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.