open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džekin povratak u Manchester: Nikada neću zaboraviti prvi pogodak na Old Traffordu
Edin Džeko uoči okršaja Rome i Manchester Uniteda u polufinalu Evropske lige smatra da je engleski tim favorit u predstojećem dvomeču.
27.04.2021. u 12:32
get url
text

Dijamant je govorio za zvaničnu stranicu UEFA-e uoči prvog dvoboja koji se igra u četvrtak na Old Traffordu.

Napadač Vučice prisjetio se da je u periodu dok je nosio dres Wolfsburga postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka upravo na stadionu Crvenih vragova. Poslije toga je u dresu Cityja pogađao još četiri puta.

- Nikada neću zaboraviti svoj prvi gol na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda. Bio je to prvi pogodak na meču, prvi u Ligi prvaka i prva utakmica na jednom od najvećih stadiona na svijetu - rekao je Džeko i priznao da mu je to jedan od najdražih golova.

Dijamant je u karijeri postigao 290 golova u 631 utakmici, a priznaje da mu je svaki pogodak jednako važan kao i prvi.

- Svaki gol slavim kao da je prvi. Tako se osjećam. Neki kažu da postoje važniji i bolji golovi, ali ja ih gledam jednako, to je moj posao - nastavlja sjajni golgeter i dodaje da mu je ljubav prema golovima u krvi i da ga nije briga je li pogodio s metar, 20 ili 50, sve dok lopta prelazi liniju.

Džeko je priznao da nije bio u Manchesteru šest godina, otkako je napustio City, tako da će ova utakmica biti posebna.

- Evropske utakmice posebno protiv protivnika ovog kalibra, posebne su. Polufinale se ne igra svaki dan. Znamo snagu Uniteda koji je favorit. Znamo i našu snagu, moramo igrati timski i onda je u fudbalu sve moguće - veli Dijamant.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.