open-navfaktor-logo
search
Kiks PSG-a
Džeko i Inter poraženi golom u 90. minuti, Milan bez Krunića pao na Anfieldu
Utakmice prvog kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D odigrane su večeras. Neki su mečevi, poput duela Inter - Real (0:1), potpuno razočarali, a bilo je i onih u kojima su ljubitelji najboljeg evropskog klupskog fudbala itekako mogli uživati.
15.09.2021. u 22:54
get url
text

VEZANI TEKST - Pjanićeva asistencija nedovoljna Bešiktašu, pobjeda Sheriffa na debiju u Ligi prvaka

Susret grupe D između Intera i Real Madrida koji je okončan minimalnom pobjedom gostiju, a od kojeg se očekivalo puno, u prvom poluvremenu nije ponudio skoro pa ništa.

Najbolju priliku za domaći sastav imao je Edin Džeko u 54. minuti. Ipak, udarac Dijamanta glavom, nakon što je nadskočio odbranu Reala, Thibaut Courtois je zaustaviti njegov udarac.

Da Simone Inzaghi izuzetno vjeruje iskusnom bh. napadaču najbolje potvrđuje da je Džeko opet odigrao svih 90 minuta, ali je završio bez učinka. Na kraju su Inter i Real podijelili bodove u susretu koji je na papiru važio za jedan od najzanimljivijih, ali je ponudio skoro ništa.

Pobjedu gosti donio je Rodrygo golom u 90. minuti utakmice.

Sušta suprotnost od duela na stadionu "Giuseppe Meazza" bio je susret koji su na Anfieldu igrali Liverpool i Milan, a koji je na kraju završen pobjedom domaćina 3:2.

Ekipa Jurgena Kloppa povela je u devetoj minuti povela je poslije autogola Fikaya Tomorija. Pet minuta kasnije Liverpool je mogao udvostručiti prednost. Ipak, penal koji je igranjem rukom skrivio Ismael Bennacer u gol nije uspio pretvoriti Mohamed Salah, ustvari poštenije je reći da je Mike Maignan odbranio njegov šut sa bijele tačke. U nastavku akcije ni Diogo Jota nije bio uspješniji. I njegov pokuša zaustavio je Maignan.

Iako je u 29. minuti statistika udaraca na gol glasila 13:0, finiš prvog dijela u potpunosti je pripao gostima.

Proigravanje Rafaela Leaa u 42. minuti u 1:1 pretvorio je hrvatski napadač Ante Rebić, da bi samo dvije minute poslije Brahim Diaz šokirao kultni Anfield kada je pogodio za preokret Milana, u čijem sastavu ni večeras nije bilo povrijeđenog Radeta Krunića.

Četiri minute igre u drugom dijelu domaćinu je bilo dovoljno da dođe do izjednačenja, a strijelac je bio Salah.

Tačno 20 minuta kasnije prvim golom u Ligi prvaka nakon sedam godina Jordan Henderson je vratio prednost Redsima, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat.

Izuzetno zanimljiv i efikasan meč odigrali su Manchester City i RB Leipzig u kojem je engleski prvak trijumfovao sa 6:3. Golove za Građane postigli su Ake, Mukiele (autogol), Mahrez, Grealish, Cancelo i Gabriel Jesus, dok je Nkunku postigao hat-trick za goste.

U drugom meču grupe A, gdje pored Cityja i RB Leipziga igraju Club Brugge i PSG, nije bilo pobjednika (1:1), dok je Ajax u meču grupe C demolirao Sporting na gostovanju u Lisabonu s 5:1. Četiri gola za nizozemski sastav postigao je Sebastien Haller.

Liga prvaka, 1. kolo:
Atletico Madrid - Porto 0:0
Club Brugge - PSG 1:1
Inter - Real Madrid 0:1
Liverpool - Milan 3:2
Manchester City - Leipzig 6:3
Sporting - Ajax 1:5

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.