open-navfaktor-logo
search
Zamjena za Lewandowskog
Džeko može odahnuti, Salihamidžić želi dovesti Lukakua u Bayern
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, može odahnuti i maksimalno se fokusirati na izazove u dresu Zmajeva.
31.05.2022. u 10:20
get url
text

Dijamant, kako trenutno stoje stvari, ne mora razmišljati o konkurenciji u Interu, s obzirom na to da pominjao povratak Romelua Lukakua.

Međutim, kako pišu njemački mediji nova destinacija sjajnog belgijskog napadača mogla bi biti Njemačka, gdje bi trebao obući dres Bayerna i naslijediti Roberta Lewandowskog.

Poljak je jučer šokirao Bavarce izjavom kako je njegova priča s Bayernom gotova, te da po svemu sudeći neće odraditi posljednju godinu ugovora u Minhenu. Nijemci su već krenuli u potragu za potencijalnom zamjenom, ali čini se da su napadača pronašli u Chelseaju.

Istina, Lukaku je i na meti Intera, ali za razliku od Italijana koji razmišljaju o posudbi, Bayern je navodno spreman realizovati transfer i belgijskom napadaču dati trogodišnji ugovor.

Svjestan je i Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, da bi u slučaju odlaska Lewandowskog samo velika zvijezda mogla primiriti navijače, a Lukaku to sigurno jeste.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.