open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džeko odmara u posljednjem kolu, Grahovac i Sušić love plasman u naredni krug
Posljednje kolo grupne faze Evropske lige igra se večeras. Uoči posljednje runde drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja 18 timova već je osiguralo plasman u eliminacioni krug, a još šest timova, pored trećeplasiranih ekipa iz grupa Lige prvaka, ima priliku da im se pridruži večeras.
10.12.2020. u 08:12
get url
text

Fudbaleri Rome već su osigurali prvo mjesto u grupi A, pa večerašnje gostovanje u Sofiji kod CSKA neće imati poseban rezultatski značaj za rimski sastav u kojem neće biti kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

VEZANI TEKST - Džeko nije otputovao s Romom u Bugarsku

Ipak, dvojicu aktera iz BiH gledat ćemo u meču koji se igra u bugarskoj prijestolnici. Naime, pravdu u duelu ekipe koju s klupe predvodi Bruno Akrapović i rimske Vučice dijelit će najbolji bh. arbitar Irfan Peljto, a početak ove utakmice zakazan je za 18.55 sati.

U drugom meči grupe A za drugo mjesto borit će se Young Boys i Cluj za koji nastupa Mateo Sušić. Rumunskom prvaku potrebna je pobjeda za plasman u naredni krug, dok će švicarskom sastavu biti dovoljan i remi.

Ni okršaj Dundalka i Arsenala u posljednjem kolu grupe B nema poseban značaj. Topnici našeg Seada Kolašinca u pet dosadašnjih kola ostvarili su maksimalan bodovni učinak, dok je njihov večerašnji rival upisao isto toliko poraza. Dosta interesantniji bit će drugi susret grupe B u kojem je Rapid domaćin Moldeu, a želi li tim Srđana Grahovca u naredni krug, neophodna mu je pobjeda.

Rijeka, koja je odavno bez šansi za plasman dalje, večeras će biti domaćin AZ Alkmaaru. Baš kao i Rijeka za koju nastupaju Stjepan Lončar i Luka Menalo, tako su bez šansi za nastavak takmičenja ostali AEK Anela Šabanadžovića i Standard Gojka Cimirota.

Evropska liga, 6. kolo:
Bayer Leverkusen - Slavia Prag (18.55 sati)
CSKA Sofia - Roma (18.55)
Dundalk - Arsenal (18.55)
Hapoel Beer Sheva - Nice (18.55)
Lech - Rangers (18.55)
Napoli - Real Sociedad (18.55)
PAOK - Granada (18.55)
PSV - Omonia (18.55)
Rapid - Molde (18.55)
Rijeka - AZ Alkmaar (18.55)
Standard Liege - Benfica (18.55)
Young Boya - Cluj (18.55)
Braga - Zorya (21)
Celtic - Lille (21)
Dinamo - CSKA Moskva (21)
Hoffenheim - Gent(21)
Leicester - AEK (21)
Liberec - Crvena zvezda (21)
Ludogorets - LASK (21)
Maccabi Tel Aviv - Sivasspor (21)
Sparta Prag - Milan (21)
Tottenham - Antwerp (21)
Wolfsberger - Feyenoord (21)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.