open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Džeko pogodio za trijumf bezidejnih Zmajeva
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine mučila se, ali je na kraju ostavrila pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv Luksemburga. 
29.03.2022. u 22:36
get url
text

Bezidejni Zmajevi su na Bilinom polju slavili golom Edina Džeke, koji je protivničku mrežu zatresao u 86. minuti (u 66. ušao umjesto Prevljaka).

Ovim trijumfom bh. tim je prekinuo seriju od četiri uzastopna poraza, ali uprkos pobjedi igra našeg tima ne obećava, i ukoliko ostane na klupi selektor Ivaylo Petev treba dosta doga promijeniti pred nastupe u Ligi nacija.   

Bh. tim je krenuo ofanzivno i već u 4. minuti opasno zaprijetio. Nalić je zakasnio na jednu loptu, imao problem s prijemom, ali je uspio odigrati povratni pas za Demirovića, koji šutira preko gola.

Dvije minute kasnije opasno je pred golom Vasilja. Bohnert je prošao kao brzi voz po desnoj strani, ubacio u peterac, a Ahmedhodžić u posljednjem momentu otklanja opasnost i izbija loptu u korner.

U 28. minuti priliku za Danilovića servirali su Gojak i Gazibegović, a udarac bivšeg igrača Borca brani gostujući čuvar mreže.

Veliku priliku za BiH propustio je Prevljak u 41. minuti. Trčali smo kontru tri na dva, Nalić je nesebično uposlio napadača Eupena, koji je iskosa sa lijeve strane šutirao visoko preko gola.

{$galerijaFotografija}

Tri minute kasnije Nalić je izašao jedan na jedan sa golmanom Morlsom koji je odbranio njegov udarac iz neposredne blizine. U sudijskoj nadoknadi i Gojak je bio u gol šansi, ali čuvar mreže Luksemburga opet brani.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali smo tek u 77. minuti. Pogriješila je odbrana Luksemburga, a Menalo nije iskoristio poklon. Minut kasnije Rodrigues je mogao matirati Zmajeve, ali je Vasilj ukrotioo njegov pokušaj.

Trenutak odluke dogodio se u 86. minuti kada je Džeko na asistenciju Miličevića uspio posalti loptu u mrežu. 

Zanimljivo, Zmajevi su postigli gol nakon posta koji je trajao 377 minuta. 

BiH - Luksemburg 1:0 (0:0)

Stadion: Bilino polje. Strijelac: 1:0 - Džeko (86). Gledalaca: 4.500. Sudija: David Šmajc (Slovenija). Žuti kartoni: Hadžikadunić (BiH), Selimović, Thill (Luksemburg).

BOSNA I HERCEGOVINAB Vasilj, Kolašinac (od 82. Saničanin), Hadžikadunić, Ahmedhodžić (od 46. Miličević), Gazibegović (od 46. Ćivić), Nalić (od 66. Menalo), Danilović, Gojak, Dedić (od 46. Stevanović), Demirović, Prevljak (od 66. Džeko). Selektor: Ivaylo Petev.

LUKSEMBURG: Morls, Michael Pinto, Selimović (od 46. Carlson), Chanot (od 17. Jans), Bohnert (od 66. Martins), Berreiro, Olesen, Sinani (od 46. V. Thill), Martins Pereira, S. Thill (od 73. Borges Sanchez), Rodrigues. Selektor: Luc Holtz.

BiH-Luksemburg, 29.03.2022
1 od 24
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.