open-navfaktor-logo
search
Golijada u Ligi prvaka
Džeko u elementu, nagrađen ovacijama, spektakli u Madridu i Parizu
Edin Džeko postigao je gol i upisao asistenciju u prvoj pobjedi Intera u grupi D UEFA Lige prvaka.
19.10.2021. u 22:57
get url
text

Aktuelni prvak Italije u trećem kolu na Giuseppe Meazzi nadigrao je Sheriff iz Tiraspola rezultatom 3:1.

Za Moldavce je nakon dvije pobjede (Skhaktar, Real Madrid) ovo prvi poraz u evropskoj eliti, a njemu je itekako kumovao Džeko.

Dijamant je u 34. minuti postigao prvjenac za Inter u Ligi prvaka i doveo svoj tim u vodstvo. Sjajno je nakon kornera pobjegao svojim čuvarima, ostao usamljen i lijevom nogom topovski zakucao loptu u mrežu.

Sheriff se nije predavao. U 52. minuti Moldavci su poravnali na 1:1 eurogolom Sebastiena Thilla iz slobodnog udarca.

Izjednačujući pogodak nije pokolebao Inter. U 58. minuti Vidal je vratio prednost domaćoj ekipi nakon asistencije Džeke, a u 67. minuti De Vrij pogađa za 3:1 i završava priču u Milanu.

Džeko je igrao do 75. minute, a prilikom izlaska iz igre dobio je ovacije publike.

U ekipi Sheriffa drugo poluvrijeme igrao je Stjepan Radeljić, bivši reprezentativac BiH koji je prije samo godinu igrao Premijer ligu BiH u dresu Širokog Brijega.

U drugom meču grupe D Real Madrid je pregazio Shakhtar u Ukrajini rezultatom 5:0. Dva pogotka postigao je Vinicius, u strijelce su se upisali Rodrygo i Benzema, dok je Kryvtsov  postigao autogol.

Real Madrid i Sheriff imaju po šest, Inter četiri, a Shakhtar bod na kontu.

Pravi spektakl u grupi B priredili su Atletico Madrid i Liverpool. Završeno je pobjedom Redsa 3:2 . Engleski tim postigao je dva gola na otvaranju meča. U osmoj minuti pogodio je Salah, a pet minuta kasnije Keita je uduplao prednost Redsa. Atletico Madrid nije tim koji se predaje. U 20. minuti Griezmann je smanjio zaostatak, a u 34. minuti isti igrač pogađa za 2:2.

Griezmann je u 52. minuti dobio direktan crveni karton i ostavio saigrače u teškoj situaciji. Liverpool je brojčanu nadmoć iskoristio u 76. minuti kada je Salah golom iz penala donio pobjedu Englezima.

U drugom duelu grupe Porto je na svom terenu rezultatom 1:0 savladao Milan. Rade Krunić igrao je do 82. minute.

Fantastičan duel, pun preokreta, viđen je u Parizu gdje je PSG savladao Leipzig sa 3:2. Poveli su domaći preko Mbappea u 9. minuti, a njemački predstavnik golovima Silve u 28. i Mukielea u 57. minuti dolazi do preokreta.

Ipak, PSG je opravdao ulogu favorita i golovima Messija u 67. i 74. minuti slavio sa 3:2. Mbappe je u sudijskoj nadoknadi promašio penal.

Ranije je u grupi A City na gostovanju kod Club Bruggea trijumfovao rezultatom 5:1.

U grupi C Ajax je pregazio Borussiju Dortmund rezultatom 4:0, dok je u prvom meču grupe Sporting u Istanbulu razbio Bešiktaš sa 4:1.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.