open-navfaktor-logo
search
Debituje danas
Ena Šabanagić novo pojačanje SFK 2000 Sarajevo
Ženski fudbalski klub SFK 2000 Sarajevo dobio je novo pojačanje, Enu Šabanagić, koja je u u sarajevski klub stigla ove sedmice iz HK Kapavogur – Island koji se takmiči u Prvoj diviziji.
27.03.2022. u 11:10
get url
text

Već danas dobit će priliku da nastupi za svoj novi klub koji gostuje Iskri Bugojno.

- Godinama sam maštala da igram za reprezentaciju BiH i jednoga dana izrazila sam svoju želju pred trenerima u Chicagu. Pričala sam im  da pratim igru reprezentacije BiH i da sam čula sve najbolje o radu trenerice Samire Hurem. Oni su upoznali selektoricu s mojom igrom i rezultatima, a ona mi je pružila priliku da se pridružim Zmajicama u februaru u kampu u Antaliji.

Kada sam dobila ovaj poziv za mene je to bilo ostvarenje snova. Sada sam u SFK 2000 Sarajevo i sve je kao da sanjam. Manji grad, topliji ljudi. Drago mi je što sam ovdje - rekla je Šabanagić.

Prvi susret sa suigračicama u Antaliji ostavio je na nju toliko pozitivan utisak da je poželjela napustiti Ameriku i preseliti se u Sarajevo.

- Moram priznati da sam pred polazak iz Chicaga na okupljanje u Antaliju osjećala malu tremu i strah. Prije svega, plašila sam se zbog jezika. Moja porodica u kući govori bosanski jezik, ali na svim ostalim mjestima to je engleski tako da se u mom govoru to, ipak, osjeti. Međutim, sa igračicama sam se lako razumjela u igri i onda je sve krenulo lako - kazala je Šabanović koja je rođena u Americi, a čiji su roditelji porijeklom iz Velike Kladuše. 

Na terenu Ena je svestrana. Igra krilo, špic, a nije joj strana ni igra na drugim pozicijama. Tokom boravka u Antaliji zavrijedila je potpunu pažnju trenerice Samire Hurem koja joj je otvorila vrata SFK 2000 Sarajevo.

- Ena je ozbiljna i jako dobra igračica i to je pokazala u utakmicama protiv Srbije i Rusije. Bila je standardna igračica u svom timu u Americi, u dobroj je formi i nadam se da će i u svojoj prvoj utakmici u Premijer ligi pomoći ekipi da ostvari još jednu pobjedu. Ena svojom željom već ruši granice i ukazuje nam na to da je ljubav prema fudbalu iznad svega, većih od svih mogućnosti koje bi Amerika mogla ponuditi talentiranoj djevojci kao što je ona - kaže Hurem.

Utakmica 14. kola između ŽNK Iskra Bugojno i SFK 2000 Sarajevo bit će odigrana danas s početkom u 13 sati, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.