open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Engleska će možda morati predati Islandu meč Lige nacija ili će igrati u Albaniji
Fudbalska reprezentacija Engleske mogla bi bez borbe izgubiti utakmicu Lige nacija protiv Islanda, koja je na rasporedu 18. novembra na Wembleyju, jer britanske vlasti ne dopuštaju dolaske iz Danske, gdje Islanđani gostuju tri dana ranije.
09.11.2020. u 22:52
get url
text

Očekuje se da će UEFA odobriti odigravanje utakmice Danska - Island u Kopenhagenu, unatoč sve ozbiljnijem rastu broja zaraženih novim koronavirusom.

To direktno utječe na dvoboj Engleske i Islanda, koji je na rasporedu tri dana poslije, jer britanske vlasti nemaju namjeru napraviti iznimku za islandsku fudbalsku reprezentaciju, kad je u pitanju zabrana dolazaka iz Danske.

Prema prijašnjim odredbama Velika Britanija je dopuštala putovanja vrhunskim sportistima koji su dolazili iz područja pogođenih pandemijom, ali nova ograničenja se odnose i na njih.

Pregovori između predstavnika britanske vlade i Engleskog fudbalskog saveza i dalje traju.

Kako je kalendar za ovu sezonu popunjen, a EURO odgođen za ljeto 2021, moguća odgoda dvoboja Engleske i Islanda ne čini se kao moguća opcija, jer za naknadno odigravanje utakmice nema raspoloživog termina.

Osim Tri lava, čini se da će "žrtvom" britanskih epidemioloških mjera biti i reprezentacija Danske, u koju su za tri predstojeće utakmice, prijateljsku protiv Švedske te protiv Belgije i Islanda u Ligi nacija, pozvana devetorica igrača iz klubova engleske Premier lige.

U sadašnjoj situaciji, čini se da niko od pozvanih neće napustiti Englesku, a radi se i golmanu Kasperu Schmeichelu (Leicester), Pierre-Emileu Hojbjergu (Tottenham), Andreasu Christensenu (Chelsea), Janniku Vestergaardu (Southampton), Jonasu Loesslu (Everton), Henriku Dalsgaardu i Mathiasu Jensenu (Brentford).

Engleski mediji javljaju da je jedna od opcija i neutralni teren, a to bi po svemu sudeći mogla biti Albanija, jer kao država ima blaže mjere u zaštiti od širenja koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.