open-navfaktor-logo
search
Plaća problem
Engleski mediji donose loše vijesti iz Italije: Inter se želi riješiti Edina Džeke?
Milanski Inter ovog ljeta želi se riješiti trojice fudbalera kako bi osigurao sredstva za pojačanja.
25.07.2022. u 12:31
get url
text

Među, prekobrojnim je i naš Edin Džeko, zajedno sa Alexisom Sanchezom i Denzelom Dumfriesom, piše engleske Daily Mail, pozivajući se na izvore iz Italije.

Izvršni direktor Beppe Marotta želi stabilizovati finansijske račune kluba nakon što se ovog ljeta mučio u nekoliko pregovora o transferu. Ogromna plaća vezana za posudbu Romelua Lukakua zamrzla je Interov budžet za plaće i primorala klub da propusti realizovati transfere Gleisona Bremera i Paula Dybalu, koji su prešli u Juventus i Romu.

Džeko ima ugovor do juna 2023. i napadač nema interesa da napusti Inter. Međutim, kako je on jedan od onih koji najviše zarađuju u klubu (nešto više od pet miliona eura), Marotta želi da se riješi Dijamanta, iako će malo klubova vjerovatno ponuditi 36-godišnjaku plaću kakvu ima u Interu.

Sanchez je postao veliki ekonomski problem za italijanskog giganta, zbog svojih astronomskih šest miliona eura godišnje plaće, a odbija niže ponude za produženje ugovora.

Čileanac razmatra prijedlog Marseillea, koji bi mu omogućio da ostane u Ligi prvaka, navodi Corriere dello Sport.

Izvršni direktor je također odredio cijenu od 50 miliona eura za Dumfriesa i spreman je pustiti ga za ovaj iznos.

Mančester United se sprema da pošalje ponudu u pokušaju da ujedini menadžera Erika ten Haga sa njegovim sunarodnikom, navodi Gazzetta dello Sport, iako se vjeruje da će Crveni đavoli ponuditi manje od traženih 50 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.