open-navfaktor-logo
search
Nude oko 30 miliona eura
Engleski premierligaš se uključio u utrku za Pjanića
Manjak minutaže, posebno u drugom dijelu sezone, poprilično je jasna poruka koju je nizozemski stručnjak Ronald Koeman želio poslati bh. veznjaku Miralemu Pjaniću.
08.06.2021. u 10:46
get url
text

Već duže vrijeme u španskim medijima kruže informacije kako se Barcelona želi riješiti reprezentativca naše zemlje, a glavna opcija je prodaja.

Nekoliko klubova je ranije već pokazalo interes za angažman Zmaja. Chelsea i Inter su se raspitivali, PSG-u je Pjanić zanimljiv već godinama. Italijanski listovi objavili su kako je 31-godišnji bh. fudbaler uz Paula Pogbu jedan od prioriteta novog Juventusovog trenera Massimiliana Allegrija, s kojim je već uspječno sarađivao.

U ponedjeljak se pojavila informacija i kako je Barca spremna na dogovor s Napolijem, a Katalonci su Pjanića ponudili u zamjenu za Fabiana Ruiza.

Ipak, čini se da se u utrku za Pjanića uključio i Everton. Karamele su navodno spreme platiti između 25 i 30 miliona eura za usluge bh. reprezentativca, što je duplo manje u odnosu na iznos koji je za Zmaja izdvojila Barcelona, pa je pitanje da li će klub sa Nou Campa uopće razmatratiti ovaj prijedlog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.