open-navfaktor-logo
search
Bivši golman Zmajeva
Enid Tahirović: Na dobrom smo putu da postanemo respektabilna rukometna selekcija
Nekadašnji proslavljeni golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Enid Tahirović vjeruje da je selekcija BiH na odličnom putu da postane respektabilna ekipa.
28.04.2023. u 12:07
get url
text

Bh. rukometaši sinoć su u Cazinu pred velikim brojem bh. navijača savladali selekciju Slovenije sa 27:26, u meču koji je selekciji BiH donio plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj. Tahirović je zadovoljan igrom i zalaganjem izabranika selektora Irfana Smajlagića.

- Naši momci su do zadnjeg minuta meča pokazali da žele pobjedu za odlazak na Evrospko prvenstvo. Igra je bila mnogo bolja nego u prošlim mečevima i to je zapravo cilj našeg tima na svakom trenungu i utakmici. Cazin se zaista ponovo pokazao kao fantastičan domaćin i publika je nosila naše igrače kroz cijeli meč - rekao je Tahirović Feni.

Napominje da plasmanom na Evropsko prvenstvo posao selekcije BiH nije završen, te da već u narednom meču protiv selekcije Crne Gore, ova ekipa treba ponoviti dobru igru i pokazati da pobjeda protiv Slovenaca nije bila slučajna.

- Samo tako možemo napredovati i ponovo postati reprezentacija koja svima može pomrsiti račune - zaključio je Tahirović.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za EURO 2024 u Njemačkoj završava u nedjelju gostovanjem protiv selekcije Crne Gore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.