Boks

Ernad Šahović: Neporaženi šampion kojem je uzor Anthony Joshua

Objavljeno: 06.02.2019. u 12:08 Autor: S. Š.

Višestruki sam prvak BiH, tri godine bez izgubljenog meča, kazao je talentovani Šahović

Šahović ima omjer 14 pobjeda i dva remija

FOTO: M. Živojević

Bokserski klub Vogošća jedan od najstarijih sportskih kolektiva u ovoj sarajevskoj općini. Prije dvije godine klub je proslavio 70. rođendan, a mladi naraštaji koji se školuju pod trenerskom palicom Amera i Edisa Efendića "najavljuju" nove žetve medalja.

Jedan od "novih šampiona" je i Ernad Šahović. Učenik 7. razreda Osnovne škola "Mirsad Prnjavorac" četiri godine se bavi plemenitom vještinom i još ne zna za poraz, uz impresivan omjer 14 pobjeda i dva neriješena ishoda.

Foto: M. Živojević

- Višestruki sam prvak BiH, tri godine bez izgubljenog meča - kazao je talentovani Šahović, zahvalivši trenerima Ameru i Edisu Efendiću:

- Radim naporno, treniram svaki dan, ali sve je lakše sa sjajnim trenerima, koji nam pomažu da lakše savladamo sve zadatke. Trenutno nastupam u kategoriji "školarac", a 2016. godine sam bio najbolji pionir. Već od sljedeće sezone nastupat ću u kategoriji junior. Nastupam za BK Vogošća u Prvoj ligi Federacije BiH, ali i u pojedinačnim mečevima.

Ernadov uzor je Anthony Joshua, superteškaški šampion svijeta.

- On je najbolji bokser svijeta. I ja želim da budem prvak i dat ću sve od sebe da to i ostvarim. Imam podršku roditelja i porodice - ističe Šahović, čiji otac Fuad je bio džudista.

- Moja želja je bila da Ernad bude džudista, ali on se odlučio za boks. Bio je uporan i nisam želio da ga sputavam. Od malena je zainteresovan za borilačke sportove, koji su itekako zahtjevni i iziskuju mnogo odricanja. Ovdje je samo pet do deset posto talenat, a sve ostalo je rad. Ernad ima odlične uvjete, stručne trenere, redovno trenira, a radi i individuelno. Za sada sve ide kako treba - kazao je Šahović senior.

Za BK Vogošća i mladog Šahovića nema odmora, jer već sredinom ovog mjeseca starta liga i pohod na nove medalje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije